دولت چهاردهم بنا دارد برای پوشش بخشی از ناترازی به سمت احداث نیروگاههای خورشیدی برود. صنایع نیز در احداث نیروگاه پیشقدم شدند. فولاد مبارکه و شرکت صنایع ملی مس ایران از ابر هلدینگهایی هستند که به سمت تجدیدپذیرها رفتند. هم اکنون ظرفیت نیروگاههای خورشیدی صنایع ۳۰ مگاوات اعلام شده است؛ اما آن طور که سید زمان حسینی، مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع معدنی توانیر
اعلام کرده است این میزان تا تابستان آینده به ۱۵۰ مگاوات افزایش مییابد.
تا اوج بار سال آینده در مجموع ۱۱۶۳ مگاوات نیروگاه جدید از سوی صنایع انرژیبر کشور به مدار میآید که از این میزان ۱۲۰ مگاوات به نیروگاه خورشیدی اختصاص دارد که توسط فولاد مبارکه با ۲۲ درصد پیشرفت در کوهپایه در حال ساخت است.
مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع معدنی توانیر مجموع نیروگاههای برنامهریزیشده صنایع برای اتصال به شبکه از سال ۱۴۰۱ تا انتهای سال ۱۴۰۵ را ۵ هزار و ۱۰۰ مگاوات ذکر کرد و گفت: ۴ هزار و ۱۷۰ مگاوات از این مقدار حرارتی و ۹۳۰ مگاوات خورشیدی خواهد بود.
حسینی با اشاره به صدور ۱۸ هزار مگاوات موافقتنامه اصولی احداث نیروگاههای صنایع تاکنون، مجموع ظرفیتهای در حال اجرا و احداث شده این بخش را ۶ هزار و ۴۲۹ مگاوات ذکر کرد که از این میزان ۱۵۸۲ مگاوات در حال بهرهبرداری است و با به مدار آمدن ۱۱۶۳ مگاوات واحد جدید، این میزان تا تابستان آینده به ۲۷۴۵ مگاوات میرسد.